2015. március 15., vasárnap

40. rész Síelés

~Hayley Roberts~

Az esti ijesztgetés után már nem volt kedvünk aludni, ezért pokrócokba bújva ültünk a nappaliban és beszámoltunk egymásnak az aznap történtekről.
Mivel hajnalban aludtunk el, én pedig szeretek minél tovább aludni, arra ébredek, hogy valaki rám esik.
-Mi a fene volt ez? - ülök fel hirtelen, miközben majdnem kiugrik a szívem a helyéről a nagy ijedtség miatt.
-Rád estem. Nem látszik? - fordítja felém a fejét Jenny.
-Inkább másra ess - lököm le magamról és oldalra fordulok. Visszafekszek és , de pá másodperc múlva valaki piszkálni kezdi az orromat. Reflexszerűen csapkodni kezdek és el is találok egy kezet. - Öt perc! Öt percet kérek!
-Édes vagy, amikor kiborulsz - nyom Luke egy puszit a homlokomra.
-Öt percet kértem. Szerinted már letelt? - húzom a fejemre a takarót.
-Jenny vidámparkba akar menni, szóval ha csak pár percet akarsz, az sem lesz nyugodt és csendes. Ashton már bezárkózott a fürdőszobába, mert a barátnőd terrorizálta - simítja ki a hajamat az arcomból, én pedig elmosolyodok. Felnyitom a szememet és meglátom a szintén mosolygó ajkait. Miközben végignézek az arcán, nem sok választ el attól, hogy elájuljak a csodálattól. A haja még kócosan belelóg a szemébe, kék szemei csillognak a reggeli, akarom mondani déli napsütés miatt. Sohasem szerettem, ha egy lány egyfolytában istenítette a barátját, de rá kell jönnöm, ezt azért nem lehet figyelmen kívül hagyni. Átkarolom a nyakát és a számat szorosan az övéhez nyomom.
-Még nem is énekeltetek nekünk - jut eszembe, miközben magamban azokat sorolom, hogy miért is olyan tökéletes ez a fiú.
-Majd ha szépen megkéred - nevet fel halkan. - A konyhában van kaja, de előbb szólj Jennynek, hogy megyünk vidámparkba és ne kiabáljon többet. Addig valahogy kirángatom Asht a fürdőből.
Felkelek a kanapéról és kivánszorgok a nappaliból, majd a pulthoz megyek, hogy elvegyek két melegszendvicset. Leülök az asztalhoz, ahol még Michael eszik.
-Tasha hol van? - kérdezem, míg majonézt nyomok a szendvicsre.
-Vagy öltözik, vagy pedig Jennyt kergeti, aki Calt próbálja elkapni. Mondjuk most már csend van, szóval lehet, hogy valamelyiküket megfojtották.
-Nekem ez bonyolult öt perccel ébredés után - fogom meg a fejemet. - Egyébként az este kinek az ötlete volt ez az egész? - nevetek fáradtan.
-Azt hiszem az enyém, mert nem hittem el, hogy ti nem féltek - röhög. -  Főleg azt, hogy a vattacukor illatú lány nem ijed meg a szörnyektől.
-Ez csak az álcám - vigyorgok sejtelmesen. - A közelembe csalogatom az embereket, aztán ellopom a lelküket.
-Az enyémet még nem loptad el - kapja be egybe a maradék reggelijét.
-Mert majd te leszel az utolsó - vonom meg a vállamat.
Berakom a tányért a mosogatóba és felmegyek az emeletre, hogy felöltözzek, vagy egyáltalán megtaláljam a többieket.
-Jenn! - ordítom el magamat, amikor rájövök, hogy tényleg teljes csend van. A következő Tasha jön ki a szobámból. - Tényleg megfojtottad? - kérdezem tőle szórakozottan.
-Aham - csukja be az ajtót. - Tudod, ki akar menni ilyen hidegben vidámparkba. Rábeszéltem, hogy inkább megtanítom síelni.
-Hogy mi? - húzom fel a szemöldökömet.
-Tudod, van két léc és azon kell csúszni - magyarázza, mintha nem érteném, amit mond.
-Kösz, ezzel ma újat tanultam - forgatom a szemeimet. - Szóval felmegyünk a hegyre?
-Ja, mégpedig valahogy szerzek majd kedvezményes bérletet. Mert tudod, attól még, hogy Shawnt otthagytad ezért a szőke idiótáért...
-Hé, te is bírod, ne titkold! - ütöm meg a kezét.
-Na mindegy, a lényeg, hogy kedvezményes jegyünk lesz és miközben én oktatok, ti együtt snowboardozhattok a szerelmeddel és a felvonóban majd nyaljátok egymást, a többiek meg örülni fognak, mert Jenny nem fogja megzavarni a nyugodtságukat.
-Ez jó ötlet, nekem is kéne már olyan este, hogy vagy tíz órát alszok - egyezek bele. - Akkor szólok Dylnek, hogy vigyen majd el minket, meg a többieknek, hogy melegen öltözzenek - indulok el, de visszafordulok. - És Cal hol van?
-Öm, honnan tudjam? - rántja meg a vállát lassan. - De ne menj be a szobádba, mert... Ne - mosolyodik el halványan.
-Miért is ne? - nyúlok a szobám ajtajának a kilincséhez.
-Gránátalma! - kiabálja el magát Tasha és gyorsan eltűnik. Furcsállva nézek utána, aztán lenyomom a kilincset.
-Mondtam, hogy ne szórd szét a nachosomat! - látom meg Jennyt egy párna felé nyúlva, miközben Calummal együtt ül az ágyon. - Rá is volt írva a zacskóra, hogy az enyém! - ver a fejére és felnéz rám. - Hay, ez most csak ránk tartozik - hesseget ki, én pedig meglepődve csukom vissza az ajtót.
***
Miután felöltözök és megtalálom a síkabátomat, kimegyek a kapu elé Mikeyhoz és közösen várjuk a többieket. Dylannek sürgősen mennie kellett valahova, de szerintem csak nem bírt tovább egy lakásban lenni velünk, ezért Daisyhez ment, szóval buszra kell majd szállnunk.
-Mondtam, hogy hideg van Angliában, erre csak ezt hoztad? - sóhajtok nevetve, a bőrdzsekijére nézve.
-Nem is fázok - ellenkezik, aztán megrázkódik egyet.
-Idióta - röhögök és szorosan átölelem. - Jenny mostanában elég furcsa. Meg ma Tasha is az volt. Rám ordította azt, hogy gránátalma.
-Miközben Jenn Callal volt együtt? - néz rám.
-Ühüm - bólintok hosszasan, aztán felcsillan a szemem. - Várj egy kicsit... Szóval lehet, hogy Calum és Jenny...
-Dehogyis! - vágja rá gyorsan, majd felkapja a fejét.
-Te tudsz valamit - vigyorodok el. - Nekem miért nem mondjátok el?
-Olyan szép ez a kerítés, ha majd lesz egy saját házam, oda is ilyet fogok rakni. Hol lehet ilyet kapni? - tereli el a témát.
-Gondolom kerítésboltban - válaszolok. - Hol kaphatok információt a Jenny-Calum párosról? Hívhatom őket Jalumnak? És titeket Mashának?
-Hívhatlak titeket Layleynek? És Jennyt meg a nachost Jachosnak? - kérdezi magas hangon.
-Nem fogsz semmit sem mondani, ugye? - nézek rá nagy szemekkel.
-Nem - nevet ki. - Ha valamit meg akarsz tudni, neked kell utánajárnod - veregeti meg a hátamat és a ház felé veszi az irányt. - Felveszek még öt pulcsit, aztán indulhatunk, ha mindannyian készen leszünk.
***
A buszon nem volt nagyon hely, így ahogy Jenny szerette volna, nem tudtunk helyet foglalni a leghátsó, ötös ülésen, ezért párosokba kellett rendeződnünk, ami nehéz dolog hét embernél.
-Mindegy, akkor én ülök a néni mellé, úgy néz ki, van csokija - adja meg magát Ashton és leül egy öreg hölgy mellé, akivel azonnal társalogni kezd.
-Akkor megvagyunk. Cal, te ülsz Jennyvel - mosolyodok el.
-Inkább én ülök a néni mellé - ellenkezik Jenn.
-Tudom, hogy akarod - vigyorgok. - Majd néha figyellek titeket, hogy mit csináltok - kacsintok és helyet foglalok Luke mellett.
-Ez meg mi volt? - fordul felém.
-Valamit titkolnak - mondom halkan, nehogy valaki meghallja. - És te segítesz majd kideríteni. Ha egyedül lesznek, tuti csinálnak majd valamit.
-Igen, verekedni fognak, mint mindig - tárja szét a kezét.
-Ugye te sem tudsz semmit? - szegezem rá a tekintetemet.
-Amikor csak tudok, melletted vagyok, mikor lett volna rá időm megtudni?
-Akkor hivatalosan is a társam vagy - nyomok puszit az arcára.
-Örülök - röhög, majd megfogja az államat és hosszasan megcsókol.
-Látja Margaret? Erről beszélek. Egyfolytában csókolóznak és csak egymásra tudnak figyelni - szól Ashton a mögöttünk lévő ülésen az öreg nénihez.
-Sajnálom, többet nem csókolom meg a barátnőmet - húzódik el tőlem jókedvűen és bocsánatot kér Ashtől és a nénitől.
***
Amikor a sípálya melletti megállónál mindannyian kiszállunk, Tasha gyorsan elrohan bérelni bakancsokat és léceket bérelni, de szerintem közben elfelejtette, hogy ahhoz mi is kellünk. Sétálva elindulunk utána, de már eléggé lehagyhatott minket, mert nem látjuk őt a tömegben. Ahhoz képest, hogy még mindig szörnyen trehány, szeret szervezkedni.
Luke, Tasha és én gyorsan megkapjuk a felszereléseinket, a másik három fiú pedig már az elején eldöntötte, hogy ők jelenleg nem akarnak megtanulni semmit sem, inkább bent maradnak egy meleg kis kunyhóban a pályák mellet. Így már készen is lennénk, de Jenny már vagy öt perce azon gondolkozik, hogy melyik bukósisak illene a legjobban a kabátjához.
-Nem gondoltam volna, hogy téged ennyire érdekel a divat - sóhajtok. - Van még fél perced, hogy dönts, aztán itt hagyunk - figyelmeztetem.
-Ajj, várjatok már! - fogja meg a kezemet, nehogy elinduljak.
-Jenn, a többi vásárló is türelmetlen már - suttogom.
-Elizabethnek igaza van, tessék, ez jó lesz neked - nyom Luke a kezébe egy terepszínű sisakot, aztán szól az egyik dolgozónak, hogy készen vagyunk.
-De ez undorítóan néz ki, mintha lehányták volna - ellenkezik, de Tasha elhallgattatja és leegyezteti a bérelt dolgokat.
-Elizabeth? Komolyan? - fordulok a fiú felé és felnevetek.
-Nem foglak bébinek hívni - ölel át.
-Nem is vártam - fúrom az arcomat a kabátjába. - Ha felérünk a hegyre, gyorsan el kell majd indulnunk, mielőtt Jenny elkezd nyávogni a sisak miatt - javaslom.
-Szerintem másik felvonóval is kéne mennünk - nevet.
Kemény háromnegyed óra múlva a hegyen rögzítem a lábamat a deszkához, mert a felvonó aljánál egy csapat végzős betolakodott elénk, Jenny pedig "véletlenül" leejtette a Luke által választott sisakot, amiért vissza kellett mennünk megkeresni, mert nem tudta, hol eshetett le. De a szerencse az, hogy hétvégente későig nyitva vannak a pályák, így nem annyira vészes az az elszerencsétlenkedett idő.
-Én megyek, megnézem, milyenek a kaják egy hüttében - hagy minket ott Ashton Calummal együtt. - És ha szerencsém van, találok magamnak barátnőt.
-Öhm, sok sikert? - húzom fel a szemöldökömet és felállok a hóról. - Tasha, megleszel egyedül Jennyvel? - kérdezem tőle, miközben nagyokat lélegezz, hogy felkészüljön a következő órákra.
-Michael is itt lesz velem - válaszolja halvány mosollyal.
-Micsoda? - néz fel Mikey. - Mindjárt megfagyok!
-Akkor kérd el Ashton vagy Calum kabátját, nekik úgysem kell - mutat az épület felé. - Addig itt várlak - néz rá bájosan. - Ti pedig menjetek és élvezzétek, hogy végre kettesben vagytok - lök meg olyan erősen, hogy elindulok a deszkával Jenny felé. Pár centivel előtte sikerül megállnom, de váratlanul hátracsap a botjával, ami a hasamba vágódik és elesek, őt is magammal rántva.
-Hayley! Hogy lehetsz ilyen béna? Máris el akarod rontani az első síelésemet? - szid le.
-Azt hiszem - veszem ki a kezéből az egyik botot. - Ezt most szépen elvesszük tőled, hogy nehogy tömegbalesetet csinálj a hegyen.
-Rendben - adná oda a másikat is, de kiesik a kezéből és lefelé kezd gurulni a hegyen egy szakadék felé. - Miért nem fogtad meg?
-Azért, mert kiesett a kezedből - röhögök. - De már mindegy, majd azt mondjuk, hogy csak egyet kaptál - vonom meg a vállamat, mert az egyik síelő ráhajtott és leesett a szakadékba.
-Szegény bot - néz utána Jenny szomorúan.
-Nyugodjon békében - biggyesztem le a számat és felkelek a földről.

13 megjegyzés:

  1. Első komment bibibiii imáádoooooooom! Öröm táncot jártam amikor megláttam, hogy feltettél egy új bejegyzést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy ilyen későn válaszolok, remélem ez már el fog menni, mert eddig azok a köszönetek, amiket írtam, nem küldődött el :D Nagyon örülök, hogy elnyertem a tetszésedet, az első kommentert pedig kapsz egy doboz kekszet! ^^
      Nagyon szeretlek, jó éjszakát <3

      Törlés
  2. Nekem is tetszik ugyhogy hamar folytit!!:):D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, imádlak titeket!<3

      Törlés
  3. Imádom!! Ez nagyon jó!! Kövit hamar!

    VálaszTörlés
  4. Imádom!! Jézus, annyira szeretem a Luke+Hayle részeket, annyira cukik!:))) még több ilyet<3 hamar kövit!^.^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak te vagy így az ilyen részekkel :D Nagyon örülök, hogy tetszett <3

      Törlés
  5. Úúúú *.* Most hogy túl vagyok az értelmes véleményen, csak annyit, hogy remélem sok Layley jelenet lesz a következőben :* :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem lehetek valami értelmes, szóval a te kommentednek is nagyon örülök :D Imádlak, örülök, hogy tetszett! <3

      Törlés
  6. Juj de aranyoos.
    Layley mi?:D
    El sem hiszem. Mar a 40. resz. Azta. Gratulaloook. Hatalmas virtualis olelees. Jo resz lett. Mint mindiiig.
    Ah vegre Jenny es Calum ugy:3
    na jo ejt, oleles meg minden.
    ~Hann

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drágám, sajnálom, hogy most válaszolok :D Igeen, Layley ^^ Nélküled sohasem jutottak volna eszembe ezek a nevek xd És nagyon szépen köszönöm, de nélkületek nem jutottam volna el idáig <3
      Imádlak
      Lizzie x

      Törlés
  7. Kövi mikor lesz???? Egyszerűen imádom❤️❤️❤️❤️A kedvenc Blog írom lettél,vagy hogy kell mondani na mind1 kövit minnél hamarabb❤️😍💞👊🏼

    VálaszTörlés